Biologische Natuurwetten

5 Biologische Natuurwetten, Germaanse Geneeskunde

Deze kennis is voor mij goud. Het geeft mij handvatten mijn leven te leven en enigszins te begrijpen. Het helpt met in het moment te blijven en een enorm vertrouwen in mijn lichaam en brein te hebben. Zeer bevrijdend vind ik dat!

Ik leerde dat elke klacht, ziekte, gedrag of situatie zomaar eens een (familie) verhaal kan vertellen. Wij denken vanuit cultuur maar ons lichaam reageert vanuit de natuur, biologisch. Ons brein wil overleven op een zeer zinvolle manier. Ons lichaam is gemaakt voor kortdurende stress. Als we iets naars meemaken en we krijgen dat niet redelijk snel opgelost, gaat ons lichaam ons helpen door zich aan te passen om om te gaan met wat we hebben meegemaakt. Een klacht begint met een shock, een emotioneel (klein of groot)trauma. Een shock kan elk moment ontstaan, ook al in de baarmoeder en de kinderjaren. Het heeft direct effect op een bepaalde plaats in de hersenen. Precies daar, waar het thema van jouw beleving over die shock mee samenhangt. Waar de shock inslaat, is aantoonbaar via een CT-scan. Die plaats staat in relatie met een lichaamsdeel of een orgaan. Deze reageren met cel-afname of cel-toename en er ontstaan mogelijk klachten of een ziekte. Ook de psyche reageert met een karakterverandering. Nogmaals, dit gebeurt om je zo goed mogelijk te helpen om te gaan met wat er speelt. Dit begrijpen kan veel schelen.

Levensblauwdruk en familiestamboom: Alles waar (voor-) ouders geen ruimte voor hadden te verwerken, komt in algoritmische patronen terug in de jongere generatie. Dit start in jouw levensblauwdruk, de periode rondom jouw zwangerschap en eerste levensjaar. Een baby in de baarmoeder kent geen hij/jij/zij en neemt alles over van de moeder. Dit is echt vanwege overleving. Het brein bereidt zich voor voor de omstandigheden waarin de baby geboren wordt. Veel van wat er in de levensblauwdruk periode gebeurd is leef je iedere dag. Middels het uittekenen van je levensblauwdruk kan je mooie inzichten krijgen.

Wat betreft je familiestamboom, die zit in jou. We hebben vele talenten maar ook nare niet verwerkte zaken overgeërfd. Soms kom je erachter dat vele zaken niet van jou zijn en ook dat scheelt een hoop.

Verbinden, voelen wat je voelt: Door te oefenen in het voelen van jouw lichaam, kan je in een korte tijd tot de kern van je pijn komen. Door te voelen en ermee te verbinden krijgt je lijf de ruimte om het los te laten. We hebben vaak niet geleerd om te voelen. Ik vond dat iig erg ingewikkeld kan ik je zeggen. Analyseren en nadenken vinden we vaak veel fijner (vind ik ook nog steeds heerlijk) Probeer geregeld even stil te staan bij wat je voelt in je lijf. Juist ook bij als er iets gebeurt wat je raakt. Je voelt dat het je raakt, kijk of het je lukt dan ook te voelen wat er in je lichaam gebeurt en observeer. Alles mag er zijn. Het vertelt je een verhaal.

“The body is a survival expert. What is considered ‘disease’ is really intelligent adaptation.” Drs Melissa Sell