Lezingen en trainingen

Lezingen en trainingen ‘Jouw lichaam vertelt een verhaal’

Ik geef (vaak samen met Geertje Baltussen, paardencoach en thermografist te Landhorst) lezingen en trainingen over de basis van de 5 biologische natuurwetten/ Germaanse geneeskunde. Ons doel is om je op een bio-logische manier naar jezelf te laten kijken, diep van binnen wetende dat je lichaam er voor jou is. Ons lichaam weet precies wat het moet doen.

In onze cultuur wordt ziekte als iets slechts gezien. De 5 biologische natuurwetten laten ons zien dat de meeste ziektesymptomen juist verwerkings-en vaak helingsprocessen zijn. Ik moest in het begin hier heel vaak mijn hoofd over breken maar in mijn lichaam voelde ik dat het klopte voor mij. Ik leg het uit.

In stress, conflict, strijd, trauma, gaat ons lichaam zich aanpassen om zo goed mogelijk met de stressvolle situatie om te kunnen gaan die net gebeurd is of die een trigger is voor wat al veel langer ooit gebeurd is. Aanpassing is dan bijvoorbeeld dat de binnenbekleding van de urineleiders dunner worden zodat de urineleiders breder worden. Waarom is dit zinvol? Zo kan er sneller en meer urine doorheen. Waarom dan? Zodat je sneller en beter je territorium kan markeren oftewel je grenzen aan kan geven. Dit kan heel belangrijk zijn in vele situaties. Als grenzen aangeven door wat dan ook niet lukt dan kan je lichaam die aanpassing gaan doen. Alle aanpassing dient een biologisch doel; overleving. Zodra er rust, een oplossing (je kan bijvoorbeeld wel ineens een grens trekken), verwerking/ heling is, gaat ons lichaam in herstel van die aanpassing. Dit kan ongemak en pijn geven. Vanuit de 5 biologische natuurwetten zien we dit in de meeste situaties als heling. De stress is voorbij en ons lichaam herstelt tot er weer balans is. In het geval van die grenzen en urineleiders; die mogen weer teruggebouwd naar de originele breedte. Dat gebeurt dan in een warme vochtige omgeving, door microben. En ja, dan kan het zijn dat je blaasontsteking krijgt. Dit is dan het opruimproces van jouw grenzen-stress.

Nog een voorbeeld. Toen mijn oudste (nu 19) 12 was vroegen wij vrijstelling van de leerplicht aan. We werden uitgenodigd voor een gesprek met een onafhankelijke arts die zou gaan bepalen of we vrijstelling zouden krijgen of niet. Dit was voor onze zoon zeer onrustig; een onverteerbaar conflict. Hoezo zou iemand die hem niet kent hierover gaan beslissen? Dit riep spanning op, stress. Direct ging het lichaam zich aanpassen. Er werd vanuit de hersenstam een seintje gegeven aan de darmen dat ze extra darmcellen moesten maken om om te kunnen gaan met de ‘onverteerbare situatie stress”. Oftewel werd er hulp geregeld om het gebeuren mee te kunnen verteren. Er komt een aanpassing in het lichaam.

Toen we weer thuis kwamen kwam het verlossende telefoontje dat er inderdaad vrijstelling was en langzaamaan kon het lichaam de extra cellen weer gaan afbreken. Er kon immers weer verteerd en losgelaten worden; de hulp van het lichaam was niet meer nodig. Er kwam meer ontspanning maar ook nog iets anders; buikpijn. En even later zelfs buikkrampen. Ik zet hem in bad en leg hem uit dat de middag spannend was en zijn buik mee had geholpen met die spanning om te kunnen gaan. Zijn buik was een poep aan het maken, eigenlijk ook om de spanning van de middag eruit te werken. De spieren van de darmen krampen samen om mee te helpen en zodra het eruit is kwam er rust en vermoeidheid, balans.

Vanuit de Germaanse Geneeskunde noemen we dit de verwerking van een brokconflict. Stel je voor dat een hond een stuk vlees eet en er zat nog een botje in. Dit blijft steken in zijn keel. Direct gaat er een seintje dat er slijmvorming moet komen (extra cellen) zodat het botje uit het lichaam kan. Het botje is de brok en bij ons mensen zijn brokken heel vaak figuurlijk; bijvoorbeeld ergernissen en irritaties, onverteerbare niet te verbrokken zaken.

In onze lezingen en trainingen leer je hoe deze fases verlopen en krijg je handvatten om deze kennis praktisch toe te passen in je dagelijks leven. Wij richten ons op het begrijpen, doorvoelen en toepassen van deze materie zodat je meer en meer vertrouwen krijgt in de wijsheid van je lichaam. In de training leer je over alle kiembladen en hun organen, werken met je persoonlijke tijdlijn, levensblauwdruk, familiestamboom en een methode om je gevoelens te gebruiken in de heling. Dit kan je helpen het verhaal dat jouw lichaam je vertelt te begrijpen.

De 5 biologische natuurwetten zijn geen alternatieve geneeswijze of therapie. Het is een kompas dat aantoont hoe biologische programma’s (ziekteprocessen in ons lichaam) in de natuur verlopen.

Training met Geertje samen:

De training bestaan uit 5 losse dagen van 10 uur tot 16.30 uur max 10 deelnemers

Thee, koffie, lekkers en een bio soep met crackers en smeersels krijg je van ons. Wil je nog iets meer lunchen, neem dit dan zelf mee.

De prijs is 795,- incl btw. Je krijgt de presentatie per dag in werkboekvorm over de mail. Deze prijs is gebaseerd op het principe van de uitgestelde koffie. Wij hebben altijd een plek voor iemand die dit bedrag niet kan betalen en op deze manier toch mee kan doen.

Locatie: De Verbindende Factor in Nuenen

Training van mij alleen:

Dit zijn kortere dagen. 5 dagen van 10 uur tot 15.00 uur 4 tot 6 deelnemers.

Thee, koffie, lekkers en een bio soep met crackers en smeersels krijg je van mij.

De prijs is 650,- en ook deze is gebaseerd op het principe van de uitgestelde koffie.

Locatie: Veldhoven of bij jou thuis

Wat ook heel fijn is is als je een groepje hebt van 4 tot 6 mensen waar je altijd mee over deze materie kan praten. Heb je een bepaalde doelgroep waar je mee werkt of vergelijkbare vragen? Neem contact op, ik maak een training op maat of kijk mee naar een collega die net hier dan veel kennis over heeft.

Lezingen: nieuwe data volgen. Wil je zelf een lezing organiseren en me uitnodigen? Neem gerust contact op.

Trainingen 5 dagen ‘Jouw lichaam vertelt een verhaal’

2024

  • 23 febr 1 mrt 22 mrt 11/12 april De Verbindende Factor Nuenen VOL
  • 21 mrt 28 mrt 4 april 18 april 25 april De Verbindende Factor Nuenen VOL
  • 27 sep 11 okt 25 okt 8 nov 22 nov De Verbindende Factor Nuenen

Verdiepingsdagen na de training

  • 16 mei 30 mei De psyche dagen.De Verbindende Factor VOL
  • 2 dagen over gedrag en diagnoses. Basiskennis van de Germaanse Geneeskunde nodig.

  • 14 juni Vrouwenthema’s. De Verbindende Factor.
  • Borsten, baarmoeder, eierstokken etc. Basiskennis van de Germaanse Geneeskunde nodig.